Информация за доставка

Доставката на поръчаните стоки се извършват от куриерските фирми  Спиди и Еконт до офис на съответната фирма или на адрес, посочен във Вашата поръчка.

Срок на доставка:  5-7 работни дни ( при голяма част от продукти, които са в промо активност или се намират в европейският ни склад ). За артикули, които са налични при поръчка до 15:00ч. се изпращат в същия работен ден.

Доставки не се извършват в официалните празници.

Преглед и тест: Всяка пратка я изпращаме с опция за преглед и тест.

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:  Цената за доставка НЕ е включена в цената на продуктите.
Нейната цена зависи от тегло, размер на пратката, сума на наложения платеж и дали се доставя до офис на куриерската фирма или до адрес.

Примерна тарифа към куриерска фирма "СПИДИ" АД до офис:

  • До 1 кг – 3.90 лв.
  • До 2 кг – 4.20 лв.
  • За всеки следващ кг + 0.30 лв.

Защо не получавам касова бележка за получената стока?

Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който Ви освобождава от задължението да издавате Фискална касова бележка, е плащането към Вас да се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, каквито са Еконт и  Спиди.

Самата услуга Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод не налага допълнителни усилия от страна на търговеца или неговия клиент.

За направеното от клиента плащане Еконт и Спиди издават разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка.